UVJETI KUPNJE

Sljedeći Uvjeti kupnje zajedno s Uvjetima korištenja stranice i Pravilima o privatnosti sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između tvrtke MAYANTU, vl. Ana Borović i kupca.

OSNOVNE INFORMACIJE

U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod ponuđen na web stranici mayantu.hr (u daljnjem tekstu: web shop, Mayantu ili prodavatelj). Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem i korištenjem Mayantu internet stranice i Web Shopa prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su Vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.
Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam suglasnost da Vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod moguće dobiti. Kupac može otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni Kupcu.
Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, prodavatelj isporučuje u najkraćem mogućem roku.
Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara. Zadržavamo pravo da tražimo plaćanje unaprijed prije slanja narudžbe, ukoliko je Kupac prethodno odbijao preuzeti pakete koje je naručio uz plaćanje pouzećem ili osnovano sumnjamo da se radi o osobi koja je prethodno odbijala preuzimati pakete.

OPIS PROIZVODA

Svaki kupljeni proizvod prodan je na temelju svog opisa. Trudimo se osigurati što vjerniji prikaz proizvoda, te da su opisi točni i precizni. Sve materijale, fotografije i tekst postavljamo na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšali odabir prilikom kupovine. Imajte na umu da je svaki naš proizvod ručno rađen, iz prirodnih plodova bez uzgoja i da uvijek postoji mogućnost malog odstupanja, u dostupnosti, sastavu (+/- 2%) ili ambalaži. Ovo je čar ručno rađenih proizvoda i baš to im daje posebnu vrijednost i karakter.
Informacije o biljnim uljima i drugim proizvodima objavljeni su isključivo iz informativnih i edukativnih razloga. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije ili postavljanje dijagnoze.
Biljna ulja i drvne smole, osim onih kod kojih je to unaprijed naglašeno, iz ponude web shopa nisu registrirani kao kozmetički proizvodi u Republici Hrvatskoj. To su sirovine – što ćete Vi s njima raditi ovisi o Vama i granicama Vašega znanja. Tekstovi i publikacije koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja i drvnih smola informativne su prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije ili upute o korištenju pojedinih proizvoda.
Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate savjetovati sa vašim terapeutom odnosno liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu. Opisi proizvoda iz Web Shopa, tekstovi i publikacije nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze, terapije Vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda. Sve informacije dobivene sa ovih stranica kao i putem kontakt obrasca, foruma, e-maila ili telefona koristite na vlastitu odgovornost.

CIJENE PROIZVODA

Cijena proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške na vlastitu odgovornost.

NAPLATA I PLAĆANJE

Kupoprodajni ugovor (narudžba) između prodavača i kupca se smatra zaključen kada prodavač zaprimi obavijest o provedenom plaćanju (od strane PayPala ili u trenutku kada je uplata evidentirana na transakcijskom računu prodavača). Prodavač zatim potvrđuje narudžbu slanjem elektronske obavijesti kupcu o statusu potvrđene narudžbe. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe ili preda telefonsku narudžbu.
Sve zaprimljene narudžbe bit će procesirane u lokalnoj valuti Hrvatska kuna (HRK). Jedini izuzetak je kod kupovine Paypal-om kada je službena valuta EURO (EUR).
Cijene proizvoda postavljene na web shopu su maloprodajne te ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga, ukoliko nije drukčije istaknuto. Trošak dostave nije uključen u cijenu proizvoda. Ukupna cijena vaše narudžbe je sastavljena od cijene proizvoda + cijene dostave.
U navedene cijene naših proizvoda nije uračunata zakonska stopa PDV-a jer obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u.
Račun će biti poslan e-poštom na adresu kupca.

METODE PLAĆANJA

Način plaćanja se bira u obrascu za završetak narudžbe. Odabrane artikle možete platiti:

  • Unaprijed uplatom na naš transakcijski račun

Opciju uplate na naš transakcijski račun možete izvršiti virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Nakon što završite kupovinu, obradit ćemo Vašu narudžbu i poslati Vam račun s podacima za uplatu.

Kupac na uplatnici mora ispuniti sljedeće podatke:
Uplata na IBAN: HR5323600001102756914
Poziv na broj: 99 – broj ponude

Primatelj:
MAYANTU obrt za proizvodnju, trgovinu i usluge, vl. Ana Borović
DOBRIŠE CESARIĆA 55, 10000 ZAGREB
OIB: 11949576057

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

  • Uplate pouzećem u gotovini koju plaćate kuriru kada Vam dostavi proizvod

Kod plaćanje pouzećem pošta dodatno od kupca naplaćuje naknadu za transfer gotovine ovisno o visini otkupnine.Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

  • Uplate putem Paypal-a

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Ako želite otkazati narudžbu, možete to učiniti najkasnije 12 sati od primitka potvrdnom e-maila naručivanja tako da nas odmah kontaktirate na e-mail: info@mayantu.hr ili putem telefona na broj 099 249 2235.

PROMJENE

Zadržavamo pravo na modifikaciju i promjenu ovih Uvjeta i Odredbi u bilo koje vrijeme. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.mayantu.hr pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti. Navedene promjene stupaju na snagu objavom na www.mayantu.hr. Zadržavamo pravo da sami odlučimo na što se sve odnose materijalne promjene. Ako nastavite koristiti našu stranicu nakon promjene uvjeta, smatramo da na nove uvjete pristajete i oni se automatski odnose na Vas.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate dodatnih pitanja u vezi ovih uvjeta korištenja molimo da nas kontaktirate na e-mail: info@mayantu.hr. Ovi uvjeti i odredbe odnose se samo na narudžbe koje su napravljene preko web shopa na adresi www.mayantu.hr.