Ljeto nam se vratilo!

Ove godine smo iščekivali ljeto s posebnom strepnjom! Sunce je napokon visoko na nebu, udarile su prve ljetne vrućine, a more nas mami na obalu. Uživajte ali s oprezom, svake godine UV zrake su snažnije i štetnije za vašu kožu, te mogu izazvati opekline od sunca i ubrzati znakove starenja.

Zaštititi svoju kožu? Da, naravno da je važno
… ali kako se to radi? To je drugo pitanje!

Znate da sam ljubitelj prirodnih rješenja i volim biljke iz divljine najveće prašume. Stoga vas neću iznenaditi rekavši da sam tamo pronašla vrlo moćnog i važnog saveznika za ljeto. Dolazi iz Amazone i zove se Buriti.

 

Prirodno ulje za zaštitu vaše kože ljeti, je li to stvarno moguće?

Za razliku od onoga što mnogi ljudi misle, biljna ulja (hladno prešana) nisu fotosenzibilna. Naprotiv, većina njih je izrazito bogata spojevima koji pomažu u zaštiti kože od štetnih utjecaja sunca. Sadrže aktivne antioksidanse, prirodne UV filtere, masne kiseline i djeluju umirujuće, hidratantno i zaštitno. Ova prirodna rješenja postoje kao alternativa kremama za sunčanje s kemijskim ili mineralnim filterima i pružaju opći tretman kože.

Buriti: amazonsko biljno ulje s 1000 vrlina 

  • Beta-karoten (provitamin A): djeluje kao snažan antioksidans koji štiti kožu od vanjskih utjecaja, i najvažnije – sunca. Zato plod ima fascinantnu duboko narančastu boju!
  • Tokoferol (vitamin E): jača kožu i djeluje kao izvrstan antioksidans.
  • Askorbinska kiselina (vitamin C): štiti od slobodnih radikala i povećava proizvodnju kolagena u koži.
  • Esencijalne masne kiseline (omega 3, 6): smiruju kožu zagrijanu UVB zrakama i štite je od dehidracije, čak ubrzavajući njezinu regeneraciju. Za potpuni učinak smirivanja kože nakon opeklina isprobajte Sacha Inchi.

Zahvaljujući svim komponentama u visokim koncentracijama, pokazalo se da ulje Buriti ima prirodno svojstvo zaštite stanice kože od foto oksidacijskih oštećenja. Nije iznenađujuće što su zajednice u Amazoniji generacijama uspješno koristile ulje Buriti za UV zaštitu.

Kako Buriti ulje štiti?

Zapravo, više od samog UV filtera, ulje Buriti je prvenstveno snažan antioksidans. Stvara film na površini kože i štiti je na dva načina:

  • neutralizirajući slobodne radikale nastale staničnom oksidacijom zahvaljujući velikom redukcijskom kapacitetu koji sprječava oštećenje stanične DNA.
  • povećavajući prirodnu obranu kože stvaranjem melanina i sprječavajući promjene imunoloških stanica kože, istovremeno njegujući kožu.

Da li je buriti dovoljna zaštit?

Naravno, za umjereno sunčanje u vremenu 08-10 i 17-21. U onom paklenski vrućem dijelu dana, jedini je spas debeli bijeli sloj UV kreme s mineralnim filterima. No, tko bi uopće uživao po toj vrućini biti na plaži, zar ne?

Nabavite novog saveznika ovog ljeta!
Zavirite u web shop 😉